limba romana
Viscri
CE SĂ NU SCAPI

Vizitând biserica fortificată

Cristelnița. Este principala atracție a bisericii. Făcută din piatra unui capiteliu romanic din sec. XIII, venerabila cristelniță stă așezată pe o sectiune de coloană monumentală. Se spune că amândouă provin din capela Alba Ecclesia, prima biserică a locului.

Muzeul, care deține obiecte foarte interesante. Privind vechile lăzi ale vecinătăților, veți afla detalii relevante despre organizarea comunităților săsești. Muzeul mai deține, printre altele, cutii ale breslelor și diverse unelte, piese de mobilier, porturi tradiționale.

Camera slăninei. Această cameră este interesantă prim prisma tradiției păstrării slăninei, un obicei străvechi care a facut parte din viața comunității până în anii '90.

Priveliștea din turn. Urcatul în turn nu trebuie ratat. De acolo veți admira imaginea satului, a pajiștilor și pădurilor din jur.


 

Atelierul de pâslă

Organizăm vizite-seminar la atelierul de pâslă. Pe parcursul a cca 2 ore, artizana va prezenta și va explica toate fazele de lucru, de la lâna simplă de oaie până la papucii sau pălăria de pâslă. Veți înțelege cum să deosebiți obiectele bine făcute față de acelea mai puțin lucrate.

Aceste vizite trebuie rezervate cu minimum 10 zile în avans. Pregătirea seminarului necesită pregătirea mai multor faze de lucru. Pentru rezervare, vă rugăm să ne scrieți un .