limba romana
Viscri
CE SĂ VEZI

Biserica fortificată

Biserica și cetatea au fost temeinic restaurate în 1970-71, când ansamblul arhitectonic și-a recăpătat măreția. Apoi au mai fost lucrări de restaurare în anii '90. Chiar dacă este doar o biserică sătească, întreg complexul este impresionant, degajând atât mister cât și mândrie.


Natura și peisajele

Natura înconjurătoare surprinde prin varietate. Minunatele pajisti sunt mărginite de păduri umbroase de stejar și fag. Colinele blânde sunt străbătute de poteci care invită la plimbare. De primăvara până toamna păsări de tot felul ciripesc de dimineața până seara.


 

Străzile satului

Plimbați-vă pe străzile liniștite. Admirați fațadele restaurate ale caselor. Atmosfera satului este minunat de liniștitoare.


Meșteșugul pâslei

Un grup de femei au re-înviat meșteșugul producerii artizanale a pâslei. Ele confecționează apoi pălării și papuci. Totul este făcut de mână. Veți vedea la porți obiecte pentru vânzare.


Atelierul fierarului

Este un fierar bun. Nu face doar potcoave, ci confecționează chiar și balamale artistice pentru ferestre și uși. Este interesant de urmărit, pentru că totul este făcut din ciocan, fără scule moderne, electrice.